Awilco Drilling har en Moss Maritime CS60 ECO MW halvt nedsenkbar borerigg under bygging på Keppel FELS i Singapore, med opsjon på ytterligere to søsterrigger. Riggen har avansert hybridteknologi, og vil operere med en miljøprofil uten tidligere sammenligning i riggindustrien hva angår både drivstoff forbruk CO₂- og NOx-utslipp. Med siste generasjons RamRig, det siste innen moderne boreteknologi, høy grad av digitalisering og automasjon, samt kontinuerlig tilstandsovervåkning vil operasjonsrisikoen bli vesentlig redusert og boreoperasjonen ytterligere effektivisert. Riggen er skreddersydde for operasjon i Norge, inkludert i Barentshavet, og leveres 2022. Awilco Drilling ble etablert i 2010 og selskapet er notert på Oslo Børs. I tillegg til nybyggings-programmet, eier og opererer selskapet to 3. generasjons halvt nedsenkbare borerigger godkjent for britisk sokkel, WilPhoenix og WilHunter.


 

Jens Berge
Chief Executive Officer

Berge har nær 20 års erfaring fra internasjonal offshore industri. Han var nesten 15 år i Mærsk Drilling hvor han hadde flere senior roller i både Europa, Afrika og i USA. Før Berge begynte i Awilco Drilling i 2019 var han Chief Operating Officer i Prosafe. Berge har en dobbel MBA fra Columbia Business School i New York og London Business School, og han har også gjennomført et lederprogram på IMD Business School i Sveits. Berge er forøvrig opprinnelig utdannet Navigatør fra Stavanger Offshore Tekniske skole og han er norsk statsborger.

Ian Wilson
Chief Financial Officer

Wilson har mer enn 30 års erfaring fra boreindustrien og har hatt flere nøkkelposisjoner. Før han begynte i Awilco Drilling var han Director – Finance and Administration for Enscos operasjon i Europa og Afrika. Wilson har utbredt erfaring fra internasjonal og nasjonal operasjon og har arbeidet i flere land. Wilson er statsautorisert revisor og er britisk statsborger.

Roddy Smith
MD UK & Chief Commercial officer

Smith har mer enn 30 års erfaring fra offshore og shipping. Han har hatt flere senior roller innenfor operasjon, ledelse og forretningsutvikling. Før han begynte i Awilco Drilling var han Director QHSE i Northern Offshore Ltd. Smith er utdannet Navigatør, og er britisk statsborger.

Thorbjørn Anhøj
Vice President Operation

Anhøj har 25 års erfaring fra boreindustrien og har arbeidet for både internasjonale og nasjonale oljeselskaper i diverse lederposisjoner. Før han begynte i Awilco Drilling, var Anjøj COO i Mærsk Training A/S. I tillegg til vanlig brønnkonstruksjon, har han i løpet av sin karriere vært dypt involvert i design og implementering av avanserte brønnkontroll-simuleringer, lederutvikling og forbedringssystemer. Anhøj er maskiningeniør fra Syddanks Universitet i Danmark og er dansk statsborger.

Per Vangsgaard
Vice President Technical

Vangsgaard har 25 års erfaring fra internasjonal offshore industri. Han har arbeidet 10 år i Seadrill i diverse tekniske og operasjonelle seniorposisjoner, og har vært stasjonert i Norge, Singapore, USA og Canada. Før Vangsgaard begynte i Awilco Drilling i 2019 var han Director of Operation for Gulf of Mexico and Canada i Seadrill. Før dette var Vangsgaard 12 år i Mærsk Drilling i diverse tekniske stillinger offshore og på land. Vangsgaard har en Bachelor i Marine Engineering & Technology, har gjennomført lederprogram på IMD Business School og innehar et Certificate of Management Excellence fra Harvard Business School. Vangsgaard er dansk statsborger og bor i Norge.

Louise Michalsen
Vice President HR

Michalsen har jobbet 12 år for både internasjonale og lokale riggkontraktører. Hun startet i Seadrill, og gikk senere over til Songa Offshore hvor hun var en del av oppbygningen fra begynnelsen av. Michalsen satt i flere posisjoner, den siste som HR sjef. De siste fem årene har hun ledet HR i Rowan Companies, senere kjent som Valaris etter sammenslåingen med Ensco. Michalsen har sin utdannelse fra brønn- og boreteknikk, arbeidsrett og senere personalledelse. Michalsen er norsk statsborger.

Gøran Furland
Vice President HSEQ

Furland har mer enn 20 års erfaring fra offshore industrien. Før han begynte i Awilco Drilling var han avdelingsleder for Asset performance & optimisation i Safetec, VP HSEQ & Business support i Norshore og Plattformsjef for Maersk Drilling. Furland er utdannet ved Høgskolen i Ålesund innen Nautikk og Universitetet i Bergen innen sikkerhet og risikoanalyser. Han har også en Master of management utdannelse fra handelshøyskolen BI. Furland er norsk statsborger.